I Sverige är det väldigt vanligt med värmepumpar. Du som läser den här texten kanske funderar på att installera en värmepump, vilket vi tycker om. Det finns många typer av värmepumpar som har sina specifika fördelar, men det finns många anledningar att installera någon typ av värmepump. Här nedan listar vi starka argument som talar för att du borde installera en värmepump till din bostad. För att veta mer om de olika värmepumptypernas fördelar rekommenderar vi att kontaktar en återförsäljare av värmepumpar.

1. Ekonomi

Sanningen är faktiskt att värmepumpar kan innebära avsevärt minskade energikostnader. Detta är kanske den vanligaste anledningen till att folk väljer att installera värmepumpar i sina hus. Självklart kan det variera hur mycket man minskar sina uppvärmningskostnader, men för större hus är det möjligt att spara tusentals kronor. Självklart kan värmepumpsåterförsäljare hjälpa dig med att räkna på vilken skillnad en värmepump skulle innebära för just din bostad.

2. Miljövänlighet

En annan vanlig anledning till att folk väljer att installera värmepump är att det är bättre för miljön. Det är inte ovanligt att man inte vet vilka resurser ens uppvärmningsenergi kommer från – ofta är det från ändliga resurser som kol- och kärnkraft. Att installera en värmepump kan vara helt rätt val för den som bryr sig om miljön. Till exempel hämtar en bergvärmepump energi från solen – energin som värmer upp ditt hus hämtas från berg som har värmts upp av solen. Precis som för punkt 1 på den här listan kan detta variera beroende på vilken typ av värmepump man väljer.

3. ROT-avdrag

Oavsett vilken typ av värmepump du väljer att installera är att kostnaden för installationen kan minskas med hjälp av ROT-avdraget. ROT-avdraget gör det möjligt för dig att slippa betala halva arbetskostnaden för installationen. Detta kan innebära stora summor pengar. Alla seriösa värmepumpsåterförsäljare hjälper till att förklara hur det fungerar med ROT-avdrag. Fråga en återförsäljare för att få veta mer om hur mycket pengar du kan spara med hjälp av detta avdrag.