Att byta bank är egentligen inte särskilt komplicerat. Konton behöver flyttas och tjänster behöver ses över och flyttas men du får alltid hjälp med detaljerna vid en bankflytt. Vi tipsar om fem tips vid byte av bank från Nordea!

Att byta bank är vanligtvis inte något som särskilt många är vana vid, även om det är en smidig process. Men folk stannar ofta hos en bank när det känns tryggt, och därmed kan det kännas lite oroligt när man har ett behov av att byta. Med lite tid kan du hitta rätt bank för dig. Och när du ska byta bank från Nordea hjälper den nya banken dig med det praktiska av bytet. Men vissa detaljer kan vara bra för dig att se över.

 1. Se över din ekonomi! Fundera ut vad du har för behov utifrån din ekonomiska situation. Behöver du särskilda villkor? Har du önskemål om särskilda räntor? Finns behov av särskilda tjänster utifrån din digitala användning? Allt är värt att ha i åtanke när du ser över din ekonomi och hur du använder och tar hjälp av din bank idag.
 2. Se över bolån och värdepapper!
  Har du bolån hos Nordea bör du diskutera detta med den nya banken så att du
  inte bryter ett bolån och måste betala ränteskillnadsersättning till exempel. Värdepapper
  bör även ses över då det kan hända att fonder behöver säljas och köpas nya.
 3. Kolla upp villkor den nya banken har!  Kolla upp vilka villkor, försäkringar och eventuella avgifter som gäller hos den nya banken.
 4. Träffa den nya banken! Boka ett möte med den nya banken för att höra dig för vad de kan erbjuda.
 5. Håll koll på räkningar. När du har flyttat dina konton till den nya banken, inklusive alla tjänster som autogiron och andra
  tjänster till din nya bank bör du hålla extra koll på att dina räkningar inte
  försvinner i flytten och av misstag inte betalas.

För dig som funderar att byta bank – ta hjälp av en låneförmedlare. Låneförmedlare kan hjälpa dig att jämföra banker, villkor, räntor, lån och möjligheter för att skapa det bästa alternativet för dig! Med en enkel ansökan presenteras de banker som ger dig bäst villkor baserat på dina behov och förutsättningar. Byt bank och välj din nya bank med en låneförmedlare!