Bor du i Stockholm och går i pooltankar? När du ska förverkliga dina pooldrömmar är betong ett säkert och hållbart alternativ till andra metoder och tillvägagångssätt. Att gjuta sin pool i betong innebär dels att du får en lättskött pool. Betongen kräver minimalt underhåll och med rätt betongblandning undviker du sprickor i gjutningen en lång tid framöver.

Betongen är även slitstark och har lång livslängd, detta medför att du som väljer att gjuta din pool i betong får en pool som står kvar i många år. När man gjuter en betongpool är det viktigt att ta i beaktning vilken typ av betong man använder då olika typer av betong har olika användningsområden. Detsamma gäller vid armeringen, som också är en vital process inför gjutningen av poolen.

Att gjuta en pool i betong erbjuder stora möjligheter när det kommer till formsättningen av poolen. Då betong appliceras i flytande form erbjuder detta stora möjligheter i fråga om poolens form. När man formsätter kan man antingen göra det enligt traditionella metoder med hjälp av en plywood-konstruktion. Man kan också använda sig av en typ av fackanordning. Detta är självklart beroende på hur gjutningen skall se ut. Det viktigaste att tänka på när du ska gjuta en pool i betong är att välja rätt betongfirma. En betongfirma som erbjuder kompletta lösningar där du slipper ta in flera leverantörer och har möjlighet att erbjuda en fast prissättning på jobbet är att föredra.

En egenskap hos betong som ofta glöms bort är att betongen kan färgas och ändras efter dina önskemål. Detta gör man med så kallat ballast.