Att ha ett trådlöst nätverk hemma är idag väldigt vanligt. Idag kräver de flesta aktiviteter på internet en snabb uppkoppling, inte minst nedladdning av filer och strömning av filer. Ofta går det att öka surfhastigheten för ditt nätverk med några enkla knep. Här listar vi tre enkla knep som kan snabba upp ditt wifi.

1. Placeringen av router

Det kan låta självklart för vissa, men inte för alla. Ett vanligt problem när det kommer till wifi är att signalen inte når hela bostaden. För att lösa detta problem bör man placera routern i en central del av bostaden. Behöver man bara uppkoppling i ena änden av lägenheten eller huset bör man givetvis placera routern närmare de rum man vill ha bra uppkoppling i. Kom ihåg att väggar i material som kakel, betong och sten kan försvaga wifi-signalen. Det är smart att testa några olika placeringar av routern för att hitta den bästa lösningen.

2. Starta om routern i ditt hemnätverk

Många vet inte om detta, men routern är i många avseenden en liten dator. Den har en processor, minne och till och med ett operativsystem. På samma sätt som med datorer kan en router både överhettas och ha buggar. Dessa problem är vanliga och, som tur är, lätta att åtgärda. Stäng helt enkelt av routern och sätt på den igen. Detta enkla knep kan göra ditt wifi-nätverk snabbare. Kom ihåg att låta routern vara avstängd i åtminstone 10 sekunder innan du sätter på den igen för maximal effekt.

3. Att ha rätt router

Nu har vi pratat om ett par åtgärder att göra om man tycker att routern levererar för långsamt internet. Tyvärr kommer inga knep göra wifi-uppkopplingen snabbare om inte routern i sig klarar högre hastigheter. Kontrollera att din router klarar den bandbredd som ingår i ditt internetabonnemang. Om den inte gör det finns det idag många routrar i olika prisklasser som klarar höga hastigheter och med stark signalstyrka för längre räckvidd. Routrar finns i de flesta elektronikaffärer.

Vill du få snabbare wifi utan att anstränga dig?

Många väljer att kontakta ett företag för att få hjälp med sitt hemnätverk. Det kan spara både tid och energi. I Stockholm finns de branschledande Min Datorsupport. De är experter på att snabba upp långsamma nätverk och kan också hjälpa till med inköp av ny router. Deras kunder ger dem mycket höga betyg, en av anledningarna till detta kan vara Min Datorsupports telefonsupport som är öppen dygnet runt.