För många är termen grönt kort i golf fortfarande förknippad med en tidskrävande och svår process som inte alla klarar av. Det stämmer att det tidigare var en utmaning, men idag ser det annorlunda ut. Grönt kort, golfens nybörjarutbildning, är sedan 2012 betydligt enklare att ta så nu är ursäkterna slut!

Grönt kort är golfens nybörjarutbildning för vuxna. Tidigare ställdes betydligt högre krav på spelare med ambitioner om grönt kort men de kraven är idag mycket lindrigare. För att få grönt kort idag krävs att spelaren spelar ihop 18 poäng från gul/svart pinne, alltså 150-metersmarkeringen. That’s it!

Även om det är enklare att ta grönt kort idag är det fortfarande inte enkelt. Det kräver fortfarande engagemang, koncentration och driv. Men har man bara det så innebär det också att man kommer långt! För den ambitiöse: Med utbildningsmaterialet du får från den klubb du signar för kan du i lugn och ro lära dig regler på banan och hur du uppför dig med eller utan klubban i handen.

Kom igång med det riktiga spelet

Grönt kort är det sista steget mot att ta steget ut på riktiga banan. Ju snabbare du tar kontakt med den för dig lämpligaste klubben och anmäler intresse att börja spela golf, desto snabbare kommer du faktiskt ut på banan.

Det finns många verktyg på nätet för att följa upp grönt kort med ny kompetens. Via Sisus idrottsböcker kan du fortsätta utbildningen och sakta men säkert gå från nybörjare till proffs!