Modulhus är en typ av hus som sätts ihop av volymelement eller moduler vilket gör ihopsättningen mycket snabbare och enklare. Modulerna kan utformas på olika sätt i form av vilket material det är byggt av. De block som finns är till exempel väggblock, hörnblock, fönsterblock och dörrblock och de är lätta att kombinera för att du ska till den husmodell som du vill ha.

Modulhus är lätta att montera men även lätta att montera ned om det behövs, till exempel i de fall där det behövs tillfälliga bostäder som studentbaracker eller flyktingboenden.

Fördelen med modulhus är att alla delar byggs inomhus i en torr och varm fabrik där produktionen sker löpande vilket gör att du slipper långa väntetider när du bygger ett modulhus. Du slipper även momentet med att bygga bit för bit utomhus i alla olika väderlekar. Modulhus är rejäla hus till priser som gör att de flesta har råd att bo bra och ändå ha råd med annat.

Byggmetoden ger en hög kvalitet just för att den dels sker inomhus, skyddad från väder och vind. Den andra är att de bland de hustillverkare som finns så finns det en lång och gedigen erfarenhet av att bygga modulhus. Alla misstag är redan gjorda och blocken blir bara bättre och bättre över tid. Erfarenhet ger kvalitet.

När modulerna väl når byggplatsen tar det bara några timmar innan de är ihopmonterade och är skyddade från väder och vind. Det är en bidragande orsak till den höga kvaliteten på modulhus. Modulhuset byggs i stora block med golv, väggar och innertak. Allt som går att producera i fabrik görs där, inklusive all el och vvs. Dessutom är badrum och klädvårdsrum helt klara med golvmattor, väggbeklädnader och sanitetsporslin. Det enda som är kvar att göra när huset är på plats är målning, tapetsering, och att lägga resterande golvmattor i resten av rummen.

modulhus