Du som läser det här funderar antagligen på att bygga ett hus i Skåne-området. Här i södra Sverige har det blivit allt mer populärt att bygga ett nytt eget hus istället för att köpa ett befintligt. Det finns många anledningar till detta. Här nedan går vi igenom tre fördelar med att bygga ett eget hus i Skåne.

1. Möjlighet att påverka läget

Om man vill köpa ett befintligt hus finns det en risk att huset man är intresserad av har ett dåligt läge, eller tvärtom att det inte finns några bra husalternativ på platsen man vill bo. När man bygger eget hus är det första man behöver göra att köpa en tomt. Detta innebär att man själv kan välja var huset ska ligga, helt utifrån sina egna förutsättningar, behov och önskemål. Alla har olika preferenser när det kommer till var man vill bo. För vissa är närhet till skog och natur viktigt, andra vill ha en egen brygga. Det är också vanligt att man vill bo i närheten av staden, eller i närheten av nära och kära.

2. Att bygga sitt drömhus

En vanlig missuppfattning är att husbygge innebär att man måste välja ur en katalog av hus och nöja sig med hur alternativen ser ut. Självklart finns det färdiga modeller att välja mellan, men dessa kan också anpassas utifrån kundens önskemål. Oavsett om man vill ha stort eller smått, garage eller balkong, två eller fem sovrum kan man få detta. Extra tillval påverkar i regel slutkostnaden för huset, men detta pris är många villiga att betala för att förverkliga sina husdrömmar.

3. Känslan av att vara först

Detta är kanske inte en fördel som man tänker på i första läget, men som blir väldigt tydlig när man flyttar in i sitt nya hus. Det är en speciell känsla att vara den första som bor i ett hus som har anpassats helt efter ens egna behov. Många som bygger eget hus vittnar om denna härliga känsla, att ens boende är nytt och till hundra procent ens eget.