Funderar du på att anlita en flyttfirma för flyttstädning i Täby men är osäker på om du har råd? Här får du lite tips på vad du bör tänka på.

Priset på städningen beror givetvis på hur stor din bostad är. Större bostäder får oftast ett billigare pris per kvadratmeter än en mindre bostad. Oavsett vilken sorts bostad du har, måste de största städinsatserna göras i badrum och kök, och större bostäder har ofta fler stora, lättstädade ytor.

Rutavdraget till stor hjälp

Rutavdraget gör att du kan dra av hälften av arbetskostnaden för städningen, vilket blir en hel del pengar totalt, då det mesta av kostnaden för en flyttstädning är just arbetskostnader. Detta gör att du kommer billigare undan än vad du först kanske tror.

Priser varierar givetvis på vilket företag du anlitar och vilken sorts bostad du bor i men det finns några riktlinjer man kan använda sig av.

För mindre lägenheter, med en bostadsyta upp till 50 kvm, brukar priset landa på runt 1500-2000 kr efter rutavdrag. Något större lägenheter, på ca 75 kvm, brukar kosta mellan 2000 och 2500 kronor.

Att flyttstäda en bostad på mellan 100 och 150 kvm kan kosta någonstans mellan 25 och 30 kr/kvm, vilket ger ett totalpris på ca 3 500 kr för en bostad på 125 kvm. Det vanliga för bostäder av den här storleken är att priset ges per kvadratmeter.

Detta är givetvis generella riktlinjer, men är något man kan förhålla sig till när man tar in offerter och väljer städfirma. Eftersom priserna kan skilja sig åt mellan olika städfirmor är det en bra idé att ta in offerter från flera olika företag.