Allt fler väljer att semestra i Skåne, och det är inte svårt att förstå varför. I det relativt lilla landskapet finns något för alla – oavsett om du är ute efter shopping i storstad, naturupplevelser eller sol och bad.

Naturen i Skåne är unik i Sverige. Här finns västkustens branta klippor, Österlens stränder och djupa skogar. Många väljer att uppleva denna natur till fots, med mysiga promenader.

Skåneleden – en fantastisk naturupplevelse

Skåneleden är en 188 mil lång sträcka som slingrar sig runt hela det sydliga landskapet. Att vandra längs Skåneleden är ett enkelt sätt att garantera storslagna naturupplevelser. Köp en karta med Skåneleden utmärkt och du kan enkelt planera var du vill vandra. Några fördelar med att vandra längs med Skåneleden är att den är enkel att följa och det finns många caféer, vindskydd och campingplatser längs med den.

Skåneleden är lång och det hjälper att i förhand planera vilka delar av Skåne man vill vandra omkring i. En populär plats att besöka är Bjärehalvön i väster, men svårslagen natur. Här blandas berg och klippor med skog och hav. På andra sidan Skåne finns Österlen, som många också väljer att upptäcka. Här finns ett stort antal sevärdheter att ta del av, och man kan följa Skåneleden för att vandra förbi några av dem.

Vandring i Skåne med övernattning

I Skåne finns det många bra hotell och vandrarhem att stanna över natten. Men det kan vara svårt att veta vilket av de många alternativen man bör välja. Vi kan varmt rekommendera hotellet Hovs Hallar som ligger längs kusten på Bjärehalvön, mellan Torekov och Båstad. Närmare naturen kommer man inte, vilket gör det till ett perfekt övernattningsalternativ om man vill uppleva naturen till fots.